Gebruik notebooks

Digiplein

Digiplein is ontwikkeld om de leerling snel en makkelijk kennis te laten maken van de mogelijkheden van Office 365. 
KLIK HIER OM NAAR HET DIGIPLEIN TE GAAN

Gebruik laptop op school

Leerlingen op Van Maerlant maken gebruik van een laptop welke tijdens de lessen ingezet wordt. School heeft ism de Rent Company uit Den Bosch een laptop samengesteld welke voldoet aan de eisen van school en het onderwijs. Deze laptop kan door de ouders worden aangeschaft via eenmalige kostprijs of maandelijks worden geleased.

Rent Company

Deze koop/leaseovereenkomst gaat u aan met Rent Company. Uw zoon of dochter kan voor eerste lijn support terecht op school. Mocht de laptop gerepareerd moeten worden, dan zorgt de school dat deze naar Rent Company gaat. De laptop wordt dan door Rent Company gerepareerd. Voor eventueel vragen hierover dient u rechtstreeks contact op te nemen met Rent Company. De school kan hierin niet bemiddelen. De school stelt een leenapparaat ter beschikking voor de duur van de reparatie.

Eigen notebook/laptop

Natuurlijk kan het zo zijn, dat u geen gebruik gemaakt heeft van het aanbod van Rent Company en zelf een laptop aan wilt schaffen of heeft aangeschaft. Deze laptop moet dan voldoen aan de onderwijseisen van onze school. Om optimaal gebruik te maken van je laptop in combinatie met Windows, kun je hier de specificaties vinden. 

LET OP: 
- een Chromebook (Google Chrome OS) wordt NIET door school ondersteund.
- ook een MacBook (Apple MacOS) wordt NIET door school ondersteund.

Software

De laptops welke door school geleverd worden, zijn direct voorzien van de software welke in de lessen gebruikt worden. Heeft u een eigen laptop aangeschaft, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het installeren van deze software. De software welke in de lessen gebruikt wordt, staat hieronder vermeld.

- Besturingssysteem Windows 10 of Windows 11
- Microsoft .netfx 3.5 Onderdeel van Windows 10 of 11
- Microsoft Windows Defender Virusscanner Onderdeel van Windows 10
- Microsoft Office 365 pre-install Te installeren via het Office 365 Portaal (als zoon of dochter op school is)
Google Chrome 
Adobe reader 
VLC media player 

Installatie en Activatie Claroread
Om Claroread te gebruiken op de Rent Company laptop of op de eigen is een handleiding gemaakt.
Deze kunt u hier downloaden.

Downloads voor eigen gebruik

Instellen Eigen Laptop van Maerlant Leerlingen
Printen naar een Follow Me Printer
Installatie Claroread

Heb je andere vragen over het gebruik van de notebook, stel deze dan aan je mentor.

Slim.nl: onderwijskorting op onder andere (anti-virus)software

Bij Slim.nl betaal je veel minder voor je software en IT-gerelateerde spullen dan bij andere winkels. Dat komt omdat je (ouder van een) leerling van een middelbare school/ mbo-student bent. Slim.nl onderhandelt speciale licentieovereenkomsten voor onderwijs met (software)leveranciers als Microsoft, Adobe, Apple en Norton.

Denk bijvoorbeeld aan een zeer uitgebreid assortiment Antivirus- en Internet Security-leveranciers, zoals Norton, McAfee, G Data, F-Secure en Bitdefender v.a. € 18,= per jaar voor drie installaties. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op https://slim.nl/shop/browse/software/beveiliging-onderhoud

Bij Slim.nl kun je niet alleen terecht voor software, maar ook voor voordelige accessoires (printers, muizen, toetsenborden, iPad hoesjes, fitbits), e-learing, boeken en tijdschriften.

Klik hier om direct naar de site van Slim.nl te gaan.Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram