SNEL NAAR >

Extra activiteiten

Voor leerlingen worden door Van Maerlant ook regelmatig extra activiteiten georganiseerd, zowel tijdens als buiten schooltijd. Dit kan op school zijn, maar ook daarbuiten. Daarvoor hebben we contacten met o.a. de gemeente ‘s-Hertogenbosch en verschillende sportverenigingen en instellingen in de regio. Activiteiten die we bijvoorbeeld organiseren zijn:

  • Anglia (Engels)
  • Mont Ventoux
  • Citytrainers
  • Naschools sporten

https://www.montventouxvm.nl/

Van Maerlant - S-Sport sectie

S-port

Op Van Maerlant heb je de mogelijkheid om na schooltijd kennis te maken met verschillende sporten. Zo kun je je onder andere inschrijven voor rugby, zumba, darten, basketbal, tennis, zeilen, surfen, en nog veel meer! Voor meer informatie kun je terecht bij meneer Molenschot: h.molenschot@vanmaerlant.nl. Neem ook eens een kijkje op de website van S-PORT: www.s-port.nl. Hoe schrijf je je in? Inschrijven kan op de lijsten die bij gymzaal 701 op het prikbord hangen.

Citytrainers

Het project Citytrainers is een initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Dit schooljaar zijn er 15 leerlingen opgeleid tot citytrainer. Een gecertificeerde citytrainer is bevoegd om sportieve activiteiten te organiseren of te begeleiden in de wijk. Na 8 bijeenkomsten en een examen mogen we met trots zeggen dat al de leerlingen hun examen behaald hebben. Om een certificaat te krijgen rest de leerlingen nog ervaring op te doen in de praktijk van 15 uur. De leerling mag zelf kiezen waar hij/zij de praktijk gaat lopen. Na een goed afgeronde praktijk zal in juni de certificaat uitreiking zijn en zijn de leerlingen echte citytrainers.
No data was found