SNEL NAAR >
Van Maerlant - Toelatingsprocedure

Toelatingsprocedure

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijk moment in de schoolloopbaan van kinderen. Sinds enige jaren gelden er nieuwe regels voor die overgang. Deze vloeien voort uit veranderingen in de regelgeving rond het schooladvies en de centrale eindtoets basisonderwijs én de wet Passend Onderwijs. Wat niet verandert is dat de leerling centraal staat bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een warme overdracht, een passende vervolgopleiding en een doorlopende leer- en ontwikkelingslijn blijven bij Van Maerlant voorop staan.

Hieronder zijn de verschillende fases met betrekking tot de procedure rondom de toelating voor u uiteengezet.

 1. Open Huis: 20 januari 2024 van 10.00 uur tot 15.00 uur.
 2. De snuffelstages zijn in de middagen, eind februari, begin maart. U kunt zich hiervoor inschrijven op de website na de kerstvakantie of op de open dag, dit kan tot 5 februari.
 3. Tussen 25 en 31 maart moet u uw zoon/dochter via deze website digitaal (voor)aanmelden. Na de vooraanmelding ontvangt u bericht van ons met de vragen om de oudervragenlijst in te vullen. Daarnaast willen wij u vragen om u in te schrijven voor een tijdsblok voor de definitieve inschrijving.
 4. Aanmelden nieuwe leerlingen klas 1 op dinsdag 2 en woensdag 3 april op het door u gekozen tijdsblok.Ouder(s)/verzorger(s) komt / komen samen met hun zoon / dochter naar school om aan te melden. Ook als u een vooraanmelding heeft gedaan. Hierna is de aanmelding definitief.Ter ondersteuning van de aanmelding dient men mee te brengen:
  – Identiteitskaart – adviesformulier school van herkomst (wat ons toegang verschaft tot het Digitale Overdrachts Dossier = DOD);– alle relevante onderzoeksgegevens (bij diagnoses als ADHD, PDD-NOS, dyslexie etc. is een onderzoeksrapportage verplicht);
 5. 9 april ontvangt u bericht over de verdere toelating, dit betekent een telefoontje bij uitloting of een mail wanneer uw zoon/dochter is ingeloot.
 6. Overleg / contact school van herkomst / externe instanties (‘warme overdracht’).
 7. Bespreking van alle gegevens in de toelatingscommissie.
 8. Medio april/mei 2024: ouders ontvangen bericht m.b.t. toelaatbaarheid.
 9. Juni 2024: kennismakingsavond voor alle nieuwe leerlingen met hun ouders / verzorgers.
TitelDatum
Flyer Aanmelding burgklassen schooljaar 2024-202530 november, 2023
Toelatingsbeleid-aanmelding-2023-2024-PoVo def30 november, 2023
Van Maerlant_Algemene flyer30 november, 2023