SNEL NAAR >
Van Maerlant - Schoolregels top vier

Van Maerlant viert hoogste punt met friet en snacks

De bouw van het nieuwe schoolgebouw van Van Maerlant vordert gestaag. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en die mijlpaal heeft de school samen met leerlingen, docenten en de mensen op de bouwplaats (digitaal) gevierd.

Iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen van de nieuwe school heeft zich op de bouwplaats verzameld; de mensen van aannemer Van de Ven en ook de vaklui die zorgen voor het water (Willems) en de techniek (Hoppenbrouwers). Zij zijn bijeengekomen om het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe school te vieren – leerlingen, docenten en ouders volgen alles online.

Directeur Tiny de Groot spreekt iedereen toe vanaf het bouwdepot. ,,We hebben dadelijk een school én sporthal waar wij onderwijs kunnen geven zoals we denken dat het hoort.” Hij spreekt graag zijn dankwoord uit aan alle betrokkenen. ,,Fijn dat jullie (de leerlingen, red.) meedenken in wat jullie belangrijk vinden en wat nodig is voor de toekomst om goed onderwijs te kunnen geven.”

Ook de honderd medewerkers van Van Maerlant kunnen op een dankwoord rekenen. ,,Jullie hebben enorm veel tijd gestoken om – buiten de normale werktijden om – na te denken over de manier van onderwijs en hoe zo’n nieuwe school eruit moet komen te zien.”

Alles volgens planning

De bouwvakkers en vakmensen kregen uit handen van Tiny een presentje om de dank voor hun inzet te bekrachtigen. ,,Ik ben echt superblij zoals het gaat. Alles verloopt volgens schema.” Ook uitvoerder Roel van der Laan van Van de Ven wil graag nog iets kwijt. ,,Wij hebben een perfect team. We gaan zo door tot aan de oplevering.” Dat moet in juni gebeuren. Dan kunnen leerlingen, docenten en ouders naar het vernieuwde Van Maerlant kijken zónder de doeken.

Vanaf het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen les op hun nieuwe school. ,,En nu is het tijd voor vette hap”, zegt Tiny. Voor iedereen staat een portie friet en een snack te wachten om zo het hoogste punt te vieren.