U bent hier:   VanMaerlant > Home
  |  Inloggen

Article Details

"Vmbo'ers samen met eenzame ouderen op het podium"
Bericht geplaatst op: 7-3-2018

DEN BOSCH - Negen scholieren en zes eenzame senioren vonden elkaar dinsdagmiddag op het Bossche toneel voor een eenmalig optreden. Een bijzondere ervaring, zeggen ze zelf. 

De laatstejaarsleerlingen van het Van Maerlant College in Den Bosch kwamen via Stichting Met Je Hart in contact met de eenzame senioren. Samen maakten zij de improvisatievoorstelling Op de Vlucht, die op dinsdag 6 maart ten tonele werd gebracht in het schooltheater. 

,,Het is heel bijzonder om dit te doen met ouderen. Je leert mensen kennen waar je in eerste instantie niet op afstapt”, aldus leerling Eric Teunissen. Ook Piet Zwaan (75) heeft naar eigen zeggen 'verschrikkelijk genoten'. ,,Ik kan het moeilijk onder woorden brengen", zegt hij met een lichte trilling in zijn stem. ,,Het heeft echt iets goeds met mij gedaan.” 

De toenadering tussen beide groepen is ook docente Femke Korthals niet ontgaan. ,,Eerst waren beide partijen afwachtend, omdat ze niet van elkaar wisten wat ze konden verwachten. Maar tijdens de repetities werd al snel een brug geslagen tussen de twee generaties die ver van elkaar af staan in de maatschappij.''

Bron: Brabants Dagblad


Terug