U bent hier:   VanMaerlant > Home
  |  Inloggen

Article Details

Lessen over 'gevaarlijke liefde' in leerjaar 2
Bericht geplaatst op: 15-11-2017

Tijdens een van de komende mentoruren komt er in alle tweede klassen iemand van de organisatie Humanitas een training geven over ‘gevaarlijke liefde’. Samen met de mentoren van de tweede klassen wordt er anderhalf uur gesproken over dit project.

‘Gevaarlijke liefde’ is een project dat gaat over o.a. sexting, grooming, loverboys en nog veel meer belangrijke onderwerpen, waarvan wij het heel belangrijk vinden om onze leerlingen hier meer over te vertellen. In deze tijd moeten kinderen zich bewust zijn van de positieve kanten van internet, maar ook zeker van de gevaren die het internet soms met zich meebrengt.

In klas 1 hebben de leerlingen al veel geleerd over deze onderwerpen, maar we merken dat het heel belangrijk is om dit samen met de leerlingen op te frissen.

Wij hopen dat de leerlingen thuis vertellen wat ze op school tijdens deze training hebben gehoord, maar het is ook heel belangrijk dat u hier als ouder naar vraagt, zodat u er thuis over door kunt praten. Want zoals we tijdens ons Webinar al verteld hebben: op school is er aandacht voor, maar we hebben uw hulp ook hard nodig.


Terug