Bossche Talent Week: ontdek jouw skills!

In de kerstvakantie organiseren we vanuit PowerUp samen met studenten van Avans de Bossche Talent School. Op 28 en 29 december en 3, 4 en 5 januari, wordt er een verscheidenheid aan workshops gegeven zoals: leerbewerking, schilderen met licht, omgaan met de digitale overheid, laser-gamen, sporten, seksualiteit en nog veel meer!

De Bossche Talent School is bedoeld voor alle middelbare scholieren van Den Bosch. Met de focus op de jongeren die wel wat extra’s kunnen gebruiken, op zowel sociaal-emotioneel of cognitief vlak. Ook jongeren waarvan de ouders geen geld of tijd hebben om voor een leuke dagactiviteit te zorgen in de vakantie is dit tof.

Het doel is om kinderen te inspireren en hun zicht op de toekomst te verbreden. Om kinderen met een achterstand een steuntje in de rug te geven, door ze in contact te laten komen met nieuwe ervaringen en relaties. Ze komen in de workshop misschien wel een idee/ een mogelijke baan/ een hobby of een verhaal tegen waar ze nooit eerder over gehoord hebben. Ze proberen het tijdens de workshop uit en blijken er misschien wel heel goed in te zijn. Het aanwakkeren van deze ideeën en het aanleren van skills zal een positief effect hebben op het ontwikkelen van de competenties en talenten van de jeugd.

Een belangrijk nevendoel van de Bossche Talent School is om ISK-leerlingen in contact te laten komen met Nederlandse kinderen. Zodat ze op een laagdrempelige manier hun Nederlands kunnen oefenen en interactie krijgen met Nederlandse jongeren. Op deze manier draagt de Bossche Talent bij aan het integratieproces.


Media
  • news_bosschetalentsch


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram