“Niemand gaat mijn snelheid ooit overtreffen”

Raoul Verhoeven kreeg met 1 uur en 45 min fietsen een bijzonder record in handen. Geen enkele leerling van het project Mont Ventoux beklom de ‘Kale Berg’ tot nu toe zo snel.

Drie jaar geleden behaalde hij zijn diploma bij het Van Maerlant en met nog maar een maand te gaan, sluit hij zijn vervolgstudie bij De Rooi Pannen ook succesvol af. Raoul is 20 jaar oud en deed in 2018 mee aan het project Mont Ventoux. Terugkijkend op dit avontuur heeft hij vooral veel geluk gehad. “Mijn beste vriend Chris Bartels kon op het laatste moment toch niet mee naar Frankrijk. Hij zat toen al bij het Nederlands Shorttrackteam en had een ijzersterke conditie. Als hij mee was gegaan, denk ik niet dat ik dit record had gehad.” Raoul zat wel eens op een mountainbike, maar een echt ervaren fietser was hij niet. “Ik voetbalde en was heel sportief in die tijd, dus dat heeft me zeker geholpen. Maar veel ervaring met wielrennen had ik niet.”

“Ik merkte al snel dat ik vooraan alleen overbleef. Dat gaf een kick om door te gaan.”

Toch stapte hij 8 juni 2018 vol vertrouwen op de fiets. Waar je onderaan de berg met z’n allen begint, ontstaan er volgens Raoul tijdens de klim toch groepjes. “Waar ik eerst nog in een groepje van drie fietste, merkte ik al snel dat ik vooraan alleen overbleef. Dat gaf een kick om door te gaan.” Eenmaal boven was de ontlading groot. “Overal stonden ouders en andere familieleden. Ik herinner me zelfs nog iemand die trompet stond te spelen bij de finish. Iedereen kwam uitgeput boven en sommigen pikten zelfs een traantje weg. Ja, dat was een hele vette ervaring.”

Dat hij na drie jaar nog steeds recordhouder is, maakt Raoul stiekem best trots. “Ik stuurde meneer Van Dam laatst nog een berichtje met de vraag of ik nog steeds de snelste ben. Die titel moet natuurlijk wel in mijn handen blijven”, zegt hij lachend. Ondanks deze prestatie denkt hij niet dat het hem nog een keer zou lukken. “Ik ben wat ouder geworden en lust af en toe wel eens een biertje. Dat werkt natuurlijk niet echt mee.”

Raoul heeft nog een belangrijke tip voor de nieuwe lichting fietsers: “Niet afstappen maar gewoon blijven fietsen. Dan haal je de meeste voldoening uit jezelf. En vergeet vooral niet te genieten, het is een avontuur dat ik nooit had willen missen.” Maar of het record ook dit jaar op zijn naam blijft staan? “Zeker weten. Niemand gaat mijn snelheid ooit overtreffen”, sluit hij het gesprek lachend af.

Meer informatie over project Mont Ventoux is te vinden op www.montventouxvm.nl

Media
  • news_MV22


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram