In memoriam: Jan Heerkens (25 mei 1956 - 14 december 2021)

Vol ongeloof hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze docent en collega Jan Heerkens.Jan, de man van de warme woorden, is niet meer. Een man met grote persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid binnen en buiten onze school. Jan bouwde vanaf 1982 technische en creatieve vakken om tot een totaal nieuw vak Beeld & Techniek. Met grote bevlogenheid en passie was hij in staat om alles en iedereen enthousiast te maken voor zijn vak en waar hij voor stond. Zo organiseerde hij al jaren teamactiviteiten en zorgde voor een grote onderlinge betrokkenheid.

Als mentor was hij speciaal en ging door het vuur voor zijn leerlingen om ervoor te zorgen dat alles goed kwam. Tijd en moeite speelden daarbij nooit een rol.

De laatste jaren was Jan vooral actief als verbinder tussen de lerarenopleiding en de school. Jan begeleidde jaarlijks tientallen stagiaires die het vak van docent wilden leren. Door zijn inspanningen heeft hij ervoor gezorgd dat vele pareltjes nu werkzaam zijn in het onderwijs. Ook wij hebben veel van hem mogen leren.

We gaan zijn prachtige verhalen, zijn mooie initiatieven en bijzondere ideeën missen. We wensen Karin, Kumar, Nuwan, Subhani en Ruoling, familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze lastige tijd.

Leerlingen en medewerkers Van Maerlant

Mocht u een condoleance achter willen laten? Dat kan via dit online condoleanceregister dat we speciaal voor Jan geopend hebben:
Media
  • News_janheerkens


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram