Alle info over de introductie van leerjaar 1

Ook voor onze nieuwe brugklassers gaat het beginnen! Op dinsdag 7 september om 08.30 uur verwachten wij hen op school, in de aula, voor het introductieprogramma.

Dit programma duurt twee dagen en tijdens het introductieprogramma zal de nadruk liggen op kennismaking met de mentoren, lentoren en klasgenoten, het schoolgebouw, uitleveren en installatie laptops en natuurlijk ook het lesrooster. Leerlingen die zelf voor een eigen laptop zorgen, wordt gevraagd de “windows” laptop op deze dinsdag mee te brengen, zodat de installatie van software en instellen van wachtwoorden geregeld kan worden.

Het programma begint op beide dagen om 8.30 uur. Op dinsdag is de eindtijd 14.30 uur en op woensdag zal dat om 15.00 uur zijn.
Benodigdheden voor beide dagen: Balpen, potlood, stiften of kleurpotloden, geodriehoek, schaar, lijm, rugzak of andere sterke tas (leerlingen ontvangen hun laptop en deze gaat dagelijks weer mee naar huis), een lunchpakket en iets lekkers. Een (papieren) agenda is niet nodig om aan te schaffen, via Magister maken de leerlingen gebruik van de agendafunctie.

Tijdens de introductiedagen zal een fietscontrole plaatsvinden op school waarbij het handig is als uw zoon/dochter de fiets bij zich heeft waarmee hij/zij naar de locatie gaat. We gaan graag goed voorbereid op pad.

Vanaf donderdag 9 september (08:30 uur) zal uw zoon/dochter volgens zijn/haar lesrooster de lessen volgen. De lestijden en het rooster worden tijdens de introductiedagen besproken. U dient er rekening mee te houden dat uw zoon/dochter tot drie kwartier na lestijd, indien nodig, beschikbaar moet zijn.

Tevens willen wij hierbij aangeven dat de eerste algemene ouderavond gepland staat op maandag 4 oktober.

Tijdens de gymles gaan de leerlingen gekleed in een korte zwarte broek en een Van Maerlant-shirt. Deze shirts worden door school verstrekt.

Ter herinnering: Van Maerlant ‘on tour’
 Tijdens de kennismaking hebben de leerlingen een Van Maerlant shirt ontvangen. Hieraan was een eerste huiswerkopdracht gekoppeld. De bedoeling was dat u tijdens de zomervakantie een leuke vakantiefoto van uw zoon/dochter maakt, uiteraard in het Van Maerlant shirt. Dit kon thuis zijn of waar dan ook. Deze foto kunt u mailen naar info@vanmaerlant.nl. Vervolgens zal deze foto komend schooljaar ergens een plaats vinden op onze foto-wall in de school.

Namens de eerstejaarsmentoren wensen wij iedereen een goede start en uiteraard een fijne schooltijd op Van Maerlant.
Media
  • news_welkomopschool


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram