Alle info over de introductie van leerjaar 1

Ook voor onze nieuwe brugklassers gaat het beginnen! Op donderdag 8 september worden zij om 08.30 uur op school verwacht voor het introductieprogramma. Dit programma duurt twee dagen en tijdens het introductieprogramma zal de nadruk liggen op kennismaking met de mentoren, lentoren en klasgenoten, het schoolgebouw en natuurlijk ook het rooster.

Donderdag 8 september en vrijdag 9 september
Het programma begint op beide dagen om 8.30 uur. Op donderdag is de eindtijd 13.30 uur en op vrijdag zal dat om 14.00 uur zijn. Benodigdheden voor beide dagen: Balpen, potlood, stiften of kleurpotloden, geodriehoek, schaar, lijm, een lunchpakket en iets lekkers. Een (papieren) agenda is niet nodig om aan te schaffen, de leerlingen krijgen van school een agenda en via magister maken de leerlingen ook gebruik van de agendafunctie.
Op vrijdag 9 september vragen we de leerlingen op de fiets te komen i.v.m. fietscontrole ter voorbereiding op de fietstocht naar het kennismakingskamp in Loon op Zand.

De week van 12 september
Leerlingen gaan 2,5 dag op kamp. Ouders/verzorgers hebben via mail al meer informatie ontvangen over de verdeling van de stamgroepen (klassen). De leerlingen (die niet op kamp zijn) worden of op dinsdag 13 september of op donderdag 15 september op school verwacht voor uitlevering laptops van The Rent Company. Aansluitend worden de leerlingen begeleid met de installatie van hun laptop. Voor het vervoeren van de laptop is een rugzak of een andere stevige tas wenselijk. De laptop wordt ook geleverd met een stevige beschermhoes.
Mocht u samen met uw zoon/dochter gekozen hebben om zelf een laptop aan te schaffen, dan kan uw kind zijn/haar laptop ook meenemen naar school op het aangegeven moment.

Vanaf maandag 19 september zal uw zoon/dochter volgens zijn/haar lesrooster de lessen volgen. De lestijden en het rooster worden tijdens de introductiedagen besproken. U dient er rekening mee te houden dat uw zoon/dochter tot drie kwartier na lestijd, indien nodig, beschikbaar moet zijn.

Ouderavond
Tevens willen wij hierbij aangeven dat de eerste algemene ouderavond leerjaar 1 gepland staat op maandag 3 oktober.

Gymles
Tijdens de gymles gaan de leerlingen gekleed in een korte zwarte broek en een Van Maerlant-shirt. Deze shirts worden in de eerste week door school verstrekt. 

Namens de eerstejaarsmentoren wensen wij iedereen een goede start en uiteraard een fijne schooltijd op Van Maerlant.
Media
  • news_welkomopschool


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram