FAQ: vragen én antwoorden over examens, kampen en meer

De eerste week van onderwijs op afstand (thuis leren) zit er alweer op. Het was voor iedereen heel erg wennen, maar we hebben de indruk dat vrijwel iedereen zijn draai nu heeft gevonden. Jullie hebben gemerkt dat een goede planning en afspraken echt helpen.

Natuurlijk krijgen we ook nog veel vragen. We hebben weer een aantal belangrijke vragen op een rijtje gezet en beantwoord:

 • Hoe zit het met de schoolexamens?
  De eindexamenkandidaten en ouders hebben gisteren een schema gekregen van belangrijke toetsen die volgende week plaats zullen vinden. Over inhaaltoetsen en herkansingen zullen we op tijd de leerlingen informeren. We denken dat als de situatie niet verandert, we vóór de meivakantie alle schoolexamenzaken afgerond hebben. Daarna zullen de praktische examens voor D&P en de Centraal Examens (CE) plaatsvinden.

 • Gaan de kampen en excursies door?
  Nee, we hebben helaas moeten besluiten dat alle kampen en excursies dit schooljaar niet doorgaan. Dit heeft te maken met het feit dat we door deze crisis nu niet de mogelijkheid hebben om alles goed voor te bereiden. Daarbij willen we zo min mogelijk risico lopen met de kosten. We willen er met deze beslissingen voor zorgen dat we alle door ouders gemaakte kosten kunnen terug betalen.

 • Waar kan ik met mijn vragen terecht?
  Bij je mentor kun je met je vragen terecht. Elke mentor zal elke week met jullie of jullie ouders contact hebben over hoe het gaat. Als de mentor het antwoord niet weet op een vraag, zal hij/zij dat bespreken met degene die het wel weet.

 • Hoe vindt men op school dat de Van Maerlant leerlingen het doen? 
  We zijn supertrots op jullie en hoe jullie met ons samenwerken om van deze vervelende situatie het beste te maken. Wel merken we dat het best lastig is voor jullie om precies te vinden wat je nodig hebt en hoe je het kunt vinden. Als je hier vragen over hebt, kun je bij je mentor terecht. 

 • Ten slotte vinden we het niet alleen heel knap hoe alle leerlingen met de situatie omgaan, maar hebben we ook groot respect voor alle ouders die thuis moeten werken én hun kinderen moeten begeleiden met hun thuisonderwijs. 

  Voor nu wensen we iedereen een fijn weekend en voor volgende week alvast veel succes!
  SAMEN GAAN WE DEZE KLUS KLAREN!!!
  Media
  • news_faq


  Contact

  Bezoekadres:
  Onderwijsboulevard 1
  5223 DE 's Hertogenbosch

  Postadres:
  Postbus 2401
  5202 CK 's-Hertogenbosch


  073 - 61 32 931

  info@vanmaerlant.nl

  Volg ons op Social Media!

  Facebook Twitter Instagram