Van Maerlant doet mee aan Vakkanjer Scout & Cruyff Foundation

Met Vakkanjer Scout ontdekken jonge vmbo’ers hun vakmanschap en zetten ze flinke stappen in hun ontwikkelen. Niet alleen op technisch vlak maar ze werken ook aan andere skills zoals probleem oplossen, presenteren en samenwerken. De leerlingen van het van Maerlant doen mee met Vakkanjer Scout. In teams gaan de leerlingen aan de slag met een echte opdracht voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar de Johan Cruyff Foundation.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederlands gaan daar nu bij helpen.

Het team met het beste idee en de meeste stemmen, de schoolwinnaar, gaat door naar de maakdagen. Daar gaan ze met hulp van professionele productontwerpers hun idee tot uitvoering brengen. Daarna presenteren ze in de regiofinale hun oplossing aan de vakjury en de opdrachtgever. De top tien gaat door naar Vakkanjers Live, het landelijke eindevent in juni 2020.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & Technet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van een technische, maatschappelijk relevante opdracht voor een échte opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl

Media
  • news_vakkanjers


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram