Van Maerlant en Bossche Vakschool winnen TOFaward

DEN BOSCH - Schitteren in grote musicals, da’s een droom van velen. Tijdens de zesde TOFavond, strak georganiseerd door studenten van het Leerbedrijf STERK van het KW1C, kwam het talent onder leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Den Bosch e.o. nadrukkelijk boven water drijven. Er waren tevens drie Tom Odems Cultuur Fonds Awards te verdienen, vernoemd naar de theaterdirecteur die in 2007 overleed. 


De presentatoren Tommy Zonneveld en Jurrian Mark gaven met hun semi-theatrale inbreng het goede voorbeeld, maandagavond in het Theater aan de Parade. Hun enthousiasme werkte door op de leerlingen van zeven deelnemende scholen die bij tijd en wijle met een eigen musical op de proppen komen. Een voor een mochten ze een stukje daaruit aan het publiek laten zien. 

Tussen de bedrijven door waren er vier solo-optredens. De eerste die het podium beklom was de fotogenieke Amber Verdonk(16), leerling van Van Maerlant. Alleen al vanwege haar kunstzinnige outfit, mét hoed en vuurrode pumps, ging iedereen op het puntje van z’n stoel zitten. Haar stem bleek een gevarieerd bereik te hebben, haar mimiek en subtiele danspasjes deden de rest. Hierna kwam Larissa Boersma(17) als vertegenwoordiger van het Rodenborch College in actie. Een stuk minder opvallend dan Verdonk, maar qua stemgeluid een absolute topper. Dat vond óók de zeskoppige jury, die haar later beloonde met de Award voor de beste solist. 

 “Ik zing best hoog, dus zet maar ‘sopraan’ achter mijn naam. Een ander kenmerk is dat ik meestal met een beschaafd Engels accent zing! Dat vind ik mooier dan dat geknauw”, reflecteerde Boersma na afloop. Tem van den Berg(Jeroen Bosch College) en Yente van Hulst(Stedelijk Gymnasium) waren twee andere geduchte concurrenten.  

De Award voor de beste musical ging naar de Bossche Vakschool/Van Maerlant, de Award voor de school met de hoogste ‘zelfredzaamheid’ naar het Stedelijk Gymnasium. “Alle prijzen zijn leuk en aardig. Nóg belangrijk is dat de leerlingen door dit event de magie van theater beleven”, aldus medeorganisator Henk Langenhuijsen.

Bron: Brabants Dagblad

Media
  • news_musicals


Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 61 32 931

info@vanmaerlant.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter Instagram