SNEL NAAR >
Van Maerlant - Omo

Onze doelgroep

De activiteiten van het dienstencentrum worden uitgevoerd voor diverse doelgroepen. We hebben ruime ervaring op scholen/ instellingen voor pro, vo, mbo en hbo onderwijs. Iedere activiteit of project kan uitwerkt worden middels coaching, een korte sessie, presentatie, studiedag, module, leerlijn enz., zowel live als online.

De docent:

begeleiding en ondersteuning van individuele en/of groepen docenten in het primair proces, het “vakmanschap van docent zijn” . Altijd met als uitgangspunt en doel om het onderwijs effectiever, aantrekkelijker, bevredigender en plezieriger te maken voor zowel de docent als leerling. Hierbij kan gedacht worden aan: personal coachingstrajecten, cursussen en projecten waarin een mix van bijeenkomsten en collegiale consultatie een rol spelen.
Van Maerland - Eigen notebook:laptop

Merel herelds

'Mauris semper tempor mollis. Cras arcu dolor, ultricies vel elit quis, porttitor suscipit eros.'

Van Maerlant - Notebooks

De school:

Omgang met de veelheid van onderwijskundige uitdagingen is voor de school, het management en het team niet altijd even eenvoudig, het gaat allemaal niet vanzelf. Dienstencentrum Van Maerlant kan als ‘critical friend’ meedenken omtrent onderwijsconcepten en de implementatie ervan of, als verbinder, een ingang creëren naar collega scholen enz.
Van Maerland - Eigen notebook:laptop
Van Maerland - Eigen notebook:laptop

De leerling:

Bijvoorbeeld trainingen op het gebied van sociaal-emotionele en pedagogische en didactische problematiek. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld (groeps)trainingen op het terrein van sociale vaardigheden, weerbaarheid, faalangst, concentratie – taakaanpak, agressieregulatie, bewustwording etc.